Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gerincünk egészsége képes leírás - Matrac.tlap.hu
részletek »

Gerincünk egészsége - Matrac.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: matrac.tlap.hu » Gerincünk egészsége
Keresés
Találatok száma - 18 db
A derék és hátfájás okai

A derék és hátfájás okai

A sok ülés, féloldalas testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületeket sem tudják a megfelelő helyen tartani. Ha az ízületek elmozdulnak a helyükről, kopás, idegbecsípődés és végül fájdalom léphet fel. Testünk erős, mégis rugalmas, csodálatos mozgó szerkezet, amely hosszú időn keresztül képes hihetetlen nagyságú terhelések elviselésére.

A derékfájás kevésbbé ismert okai

A derékfájás kevésbbé ismert okai

derékfájás Háti,ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál

A hátfájás lelki okai

A hátfájás lelki okai

Fáj a hátad? Köszvényed vagy gerincferdülésed van? Gondolkodtál már azon, hogy milyen lelki probléma váltja ki? | femina.hu - Ízig-vérig nőknek!

Ágyéki gerincproblémák

Ágyéki gerincproblémák

A fárasztó, stresszes hétköznapok bizonyára az Ön szervezetét, egészségét is megviselik. Feltételezem, Ön is ébredt már úgy, hogy alig tud felkelni az ágyból, úgy érzi semmit sem aludt az éjszaka. A család már-már fejfájdítóan követelőzik a megszokott reggeli gondoskodásért, a reggeliért. Azt sem tudja, mibe fogjon, miközben a kialvatlan éjszaka, a forgolódás nyomai még el sem tűntek az arcáról. Úgy érzi semmihez nincs ereje, fáj mindene, legszívesebben visszafeküdne és visszatekerné az időt élete azon pillanatához, amikor frissen, üdén, kipihenten ébredt, nem szenvedett derékfájástól és percek alatt felugrott az ágyból. Mire vár? Tekerje vissza az időt! Sőt! Mi minden nap visszatekerjük Önnek az idő nehéz fogaskerekét, hogy Ön minden reggel boldogan, dinamikusan, élettel telve ébredjen. Megjavítjuk az életét, rendbe hozzuk a reggelét! Megoldást kínálunk a problémájára, de nem dönthetünk és nem is döntünk Ön helyett! Önnek kell a legjobbat és legkedvezőbbet választania! De mi segítünk ebben! Velünk visszakaphatja régi testét! Azt a fáradhatatlan, egészséges, erőtől duzzadó testet, amelybe oly régóta szeretne visszabújni. Őszintén sajnáljuk, de mi nem tudunk Önnek jó matracot és párnát eladni. Mi erőnlétet, gondoskodást, lendületet, pezsgést adunk a mindennapjainak és nyugalmat, békességet, harmóniát csempészünk az éjszakáiba.

Bio Textima

Bio Textima

Bio matracok 4 főbb kategóriában: Start matracok, Suprio matracok, Premio matracok és Talalay Top matracok. Ezek a matracok mind a bio típusba sorolhatóak, azaz tökéletes alvásminőséget, és kényelmet biztosítanak felhasználójának. Másnap reggelre garantált a fittség, és a kipihentség, és a hátfájástól sem kell tartanunk jó ideig!

Derékfájás tanácsok (könyv)

Derékfájás tanácsok (könyv)

Miért hallani napjainkban oly sokat a derékfájásról? Mert szinte nincs olyan ember, aki legalább egyszer ne élné át a derékfájás gyötrelmeit. Valaha a középkorúak jellegzetes betegsége volt, ma azonban az időseket, sőt a tizenéveseket is gyakran érinti. Könyvünkből megismerve a betegség természetét, kialakítható a megfelelő életmód. A kellően tájékozott beteg hatékonyan alkalmazhatja a fájdalomcsillapító módszereket, akár azt is elkerülheti, hogy minden esetben orvoshoz kelljen fordulnia.

Egészség webmagazin

Egészség webmagazin

egészség, orvos, kórház, doktor, beteg, betegség, fájdalom, fogorvos, fog, gyógyszer

Fájdalom nélkül

Fájdalom nélkül

Fájdalom nélkül / Cikkek / Gerinctorna / Kiemelt témák csont- és ízületi betegségek többsége ma még nem gyógyítható jól. Az orvosi segítség így nagyrészt a mozgáskorlátozottság és fájdalom enyhítésére irányul. De ez sem kevés, hiszen: 'a fájdalom csillapítása isteni dolog'(Hippokratesz). Az elsődleges csont-ízületi fájdalmak Szemben az ízületi- és gerincfájdalmakkal, a csont-ízületi fájdalmak döntő többsége önálló betegség, nem köthető más betegséghez. Az elsődleges csont-ízületi fájdalmak az okokat tekintve három fő csoportra oszthatók: autoimmun gyulladásos folyamatok, porckopásos folyamatok (artrózis) és ismeretlen eredetű ('idiopátiás') betegségek.

Hirdetés
Gerinc ambulancia

Gerinc ambulancia

Gerinc Ambulancia - Dr. Elek Emil Miklós Ortopéd Szakorvos, mozgásszervi specialista Tel.: (06 20) 455 3808 Rendelő: Budapest és Törökbálint. Gerinc bántalmak, hátfájás, lábfájás, ortopédia.

Gerincbetegség - Fizioterápia

Gerincbetegség - Fizioterápia

Fizioterápia A fizioterápia a természeti energiákat használja fel gyógyításra (nem tévesztendő össze a fizikoterápiával, amin a köznyelv a villanykezeléseket érti). Magában foglalja a mechanoterápiát (gyógytorna, masszázs), elektroterápiát (villanykezelés), hidro- és balneoterápiát (előbbi egyszerű csapvízzel, utóbbi ún. gyógyvízzel történik), diétát, helioterápiát (napfürdőzés), pszichoterápiát (lelki kezelés) is többek között. A kezeléseket (járó- vagy fekvőbetegként) csak sorozatban, kúraszerűen szabad végezni, általában 8-10 alkalommal kezelési fajtánként, és csak fizioterápiás szakorvos írhatja ki. Rendszerint ún. komplex kezelést végzünk, azaz többféle kezelést adunk egy időben, mert így a hatás sokkal kedvezőbb. A kúrát legfeljebb csak egyszer lehet megismételni ugyanazon évben 6 hónapos szünet után. A fizioterápiának is megvan a megfelelő javallata arra, hogy melyik betegségben melyik kezelés adható. De jól ismertek azok az állapotok, amikor tilos ezen kezeléseket végezni: láz, terhesség, szívelégtelenség, daganatos betegségek, tbc és egyéb speciális állapotok.

Gerincpanaszok szelíd gyógymódja

Gerincpanaszok szelíd gyógymódja

kiropraktika, gerincpanaszok, gerincbetegségek Kiropraktika InforMed orvosi, egészségügyi, életmód és wellness portál

Gerincsérv előjelei

Gerincsérv előjelei

A gerincsérv egyre gyakoribb betegség, oka pedig a felnőtt lakosság folyamatosan növekvő passzivitásában keresendő - ebben a cikkben megtalálod kialakulásának okait, a tüneteket és olvashatsz róla, hogy mi a teendő gerincsérv esetén | femina.hu - Ízig-vérig nőknek!

Kínai gerincterápia

Kínai gerincterápia

Gerinctorna, gerincgy´gy´szat, gerincbetegs´g

Pocifix terhességi alvópárna, derékfájás elleni és babapárna

Pocifix terhességi alvópárna, derékfájás elleni és babapárna

Pocifix terhességi párna - kismama párna terhesség alatti alvás megkönnyítésére. Kényelem a terhes kismama és a baba számára. Derékfájás ellen, szülés után szoptatós párna és hason fekvés, kúszás-mászás, mozgásfejlődés elősegítő babapárna.

Tuti menü